Bitcoin

Bitcoin-dominantie (BTCD) stuitert terug na het mislukken van het overwinnen van de weerstand

Veröffentlicht

Op 5 november werd de Bitcoin Bank Dominance Rate afgewezen door een dalende weerstandslijn die al meer dan een jaar bestaat. De verwachting is dat de koers op korte termijn zal dalen voordat er uiteindelijk weer een poging wordt gedaan om uit te breken.

Bitcoin-dominantie afgewezen van de weerstand

Het BTCD-tarief is sinds begin september gestegen. De stijging hield aan tot een dalende weerstandslijn die sinds juli 2019 bestaat. BTCD bereikte deze lijn op 5 november, maar werd kort daarna verworpen en begon de huidige daling.

De lijn valt ook samen met het 66.5% weerstandsgebied dat het 0.786 Fib-niveau van de meest recente daling is. De dichtstbijzijnde steun wordt gevonden op 64.5%.

Kortetermijnbeweging BTCD

Technische indicatoren geven geen duidelijk oordeel over de toekomstige beweging. Hoewel de MACD overbought is en het histogram zwakheden vertoont, is het nog niet begonnen met het afnemen ervan en heeft het ook nog geen bearish divergence gegenereerd.

Op dezelfde manier is de RSI begonnen met een daling van het overboughtgebied, maar heeft het geen bearish divergence gegenereerd. Tot slot heeft de Stochastische oscillator nog geen bearish cross gemaakt, ook al beweegt hij naar beneden.

Aangezien de koers weer in de buurt van de weerstandslijn komt en de technische indicatoren niet sterk genoeg zijn, zou een andere afwijzing het meest waarschijnlijke scenario zijn.

De kortere-termijngrafiek biedt een vergelijkbaar perspectief. De koers ligt tussen de 0,5-0,618 Fib-niveaus van de meest recente daling, een gemeenschappelijk niveau voor een retracement tot het einde.

Noch de MACD, noch de RSI heeft echter een bearish divergentie gegenereerd, hoewel de laatste overbought is.

Golftelling

Cryptocurrency handelaar @TheEWguy schetste een BTCD grafiek, waarin staat dat na een relief rally, een uitgebreide neerwaartse beweging waarschijnlijk in de kaarten zit. In dit scenario nadert de BTCD-snelheid momenteel de top van de B-golf van een A-B-C-c-correctiestructuur (rood). Dit zou een langere-termijngolf 4 (blauw) voltooien.

De afkeuring en de afname van zowel de afkeuring van de dalende weerstandslijn als de Fib-weerstandsniveaus op korte termijn. Wat betreft het aantal golven op langere termijn, blijkt dat BTCD zich in subgolf 4 (blauw) van een langere golf 3 (zwart) bevindt.

Daarom wordt verwacht dat de BTCD na de huidige daling weer zal toenemen.

Conclusie

Terwijl een kortstondige retracement zou kunnen optreden, wordt verwacht dat de BTCD uiteindelijk uit de huidige dalende weerstandslijn zal breken en hoger zal blijven bewegen.