Glocal Project

Laten we eens kijken hoe etoro

Keuze van de redacteur
De eerste groep gebruikers in het midden bovenaan het scherm zijn de door de uitgever voorgestelde gebruikers. Zo te zeggen, dit zijn degenen die door het eToro platform zelf als relevant worden getoond.

 

Top Investeerders
Deze worden als zodanig beschouwd door een combinatie van parameters. Er zijn vijf parameters die als basis dienen voor de opstelling van de statistieken in dit deel:

Opbrengst.
Risico.
Kopieerapparaten.
Handel.
Aanvullende informatie.
Top Beleggers worden gedefinieerd door een reeks van statistische berekeningen, die kunnen worden gevonden in het „Help“ menu van het eToro platform. Het zijn meestal handelaars die een zeker evenwicht hebben tussen deze vijf kenmerken.

Laten we eens kijken hoe etoro

In Trend
De gebruikers (Populaire Handelaren) die de hoogste winstgevendheid hebben bereikt. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn ze aan de winnende hand. Sommige van deze handelaren hebben een aanvaardbaar risiconiveau, in tegenstelling tot wat men a priori zou kunnen denken. Hoewel het ongetwijfeld zo is dat dit soort handelaren in de regel een hoger risico neemt om een hoog rendement te behalen, komen zij in deze sectie terecht.

 

Meest gekopieerd
Het zijn die handelaren die een groter aantal volgers hebben die hen kopiëren. Dit is een garantie dat de handelaar populair is en dat andere gebruikers hem vertrouwen.

 

Laagste risicoscore
Selectie van degenen die volgens de statistische berekeningen van het platform een risicoscore tussen 0 en 4 behalen.

 

Score middelgroot risico
Degenen met een risicoscore volgens de statistische berekeningen van het platform tussen 3 en 6.

 

Voorbeeld van hoe een handelaar te vinden en te kopiëren

Laten we eens kijken hoe etoro copy trading werkt met een praktisch voorbeeld:

Laten we aannemen dat we op zoek zijn naar een handelaar, iemand om een aandelen handelsstrategie uit te voeren. Met een gemiddeld risico en een dubbelcijferig rendement.

Om dit te doen gaan we naar het menu en kiezen de optie „Mensen“. In de bovenste balk passen we de parameters aan.

Wij hebben geen voorkeur voor Spaanse aandelen of voor een andere specifieke markt. Wanneer iemand uit Spanje wordt geselecteerd, zal hij wellicht meer geneigd zijn in de Spaanse aandelenmarkt te beleggen, maar dat is in dit voorbeeld niet het geval. We laten het vakje „Mensen van“ op „Overal“ staan.

Opmerking: Als we het zoeken te veel beperken, zullen we geen handelaren vinden om te kopiëren. Het is noodzakelijk om wat speling te geven.

Hierna selecteren wij, zoals logisch is, in het volgende vakje „In wie geïnvesteerd“ aandelen.

Wij verwachten de belegging bijvoorbeeld langer dan een maand aan te houden en ons streefrendement is 10%. Vervolgens selecteren we in „Minimum rendement“ 10% (wat al de standaard is) en in „Gedurende“ selecteren we de laatste maand. De zoekparameters zouden worden gedefinieerd zoals in de volgende afbeelding:

 

Filter mensen om te kopiëren op het eToro platform.

Koop commissievrije aandelen!
BEZOEK ETORO WEBSITE
(*) 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het zich kunt veroorloven een groot risico te lopen uw geld te verliezen.
Waarschuwing: In het verleden behaalde resultaten vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Dat is niet alles, we hebben besloten om het risico aan te passen. Aangezien wij hebben gekozen voor een rendement van 10% in de afgelopen maand, moeten wij consequent zijn met dit rendement. Een gemiddeld risiconiveau zou niet slecht zijn. In de knop „Geavanceerd zoeken“ passen wij dit risico aan volgens onze voorkeuren. In dit geval geeft het ons de mogelijkheid om het weekrisico te selecteren. Wij passen het risico aan tussen 3% en 10% maximale wekelijkse drawdown. Dit wordt beschouwd als een gemiddeld risico door eToro’s eigen platform.

Dit is de lijst van personen die het programma ons heeft gegeven na het toepassen van de zoekfilters (in de volgende afbeelding). Het eerste wat je opvalt is dat dit soort handelaren weinig kopieerders hebben, op één handelaar na die er 96 heeft.

 

Comments are closed.